První čeští FLEXers v médiích

FLEX.jpg

Historicky první skupina českých stipendistů programu FLEX odletěla do Spojených států v srpnu. Naši studenti se rozprchli do svých hostitelských komunit ve státech Arkansas, Florida, Iowa, Maine, New York a Wisconsin. A psalo se o tom také v českých médiích.

Naši FLEXers se zabydleli ve svých hostitelských rodinách a školách. Věnují se sportu, hudbě, divadlu, malování a kreslení. Nezapomínají na dobrovolnictví. Někteří mají to štěstí a po USA cestují i mimo své hostitelské komunity. 

Co o jejich odjezdu a pobytu, který plně hradí americké ministerstvo zahraničí, napsala česká média?

Tisková agentura ČTK si všimla, že se americký velvyslanec v Praze Stephen King snaží vyjednat navýšení počtu stipendií pro Českou republiku. 

Česká televize představila jednoho z našich stipendistů a dámu, která doprovází studenty do USA od samého počátku existence programu v 90. letech.

Regionální deníky věnovaly svou pozornost studentům, kteří v Americe zastupují jejích kraj. V prvním roce se zadařilo Vysočině, která má na stipendiu hned dva studenty.

A Český rozhlas vyzpovídal jednu z našich stipendistek dva měsíce po příletu do USA, aby zjistil, jak se jí v Americe daří. Zájemci o stipendium se mohli z podzimní reportáže taky dozvědět, jak pracovat s přihláškou na školní rok 2020–21.

Foto: Thomas Krakora, Velvyslanectví USA v ČR

Previous
Previous

Blog o blogu